|| 2023. december 11, hétfő • Árpád napja van ||
Főoldal | Hóstát TV

Levelek


Fényképek
FényképekVideók:

Sóskút Hóstáti Szüreti Bál képekben - 2015
Tápiószele Hóstáti Szüreti Bál 2014
Tápiószele Hóstáti Szüreti Bál 2013
Trianoni megemlékezés, szaval Zágoni Szabó Sándor
Tápiószele - Hóstáti szüreti bál képekben
Szathmáry István: Országzászló
Karácsonyi fények Kolozsváron 2009


Tulajdonos: Zágoni-Szabó István
Email:


Legyen a kezdőlapom!

Az oldal tartalmának részben vagy egészben történő másolása csak a tulajdonos írásos beleegyezésével lehetséges!

TISZTELT HONLAPOLVASÓK

Számos visszajelzésből, pozitív véleményből, tetszésnyílvánításból, immár leszűrhető a következtetés, hogy a Hóstát honlapjának megalkotása és indítása hasznos ötletnek bizonyult. Meggyőződésünk, hogy általa hozzájárulunk az idegenbe-szakadt hóstátiak identitása megörzéséhez, összetartozásuk szellemének pallérozásához. Azért idegenbe-szakadt, mert az Anyaország, az új haza befogad és keblére ölel, de az igazi szülőföld szívünkben örökre megmarad. Gyökereink nem téphetők ki a szülőföld termékeny talajából, a hajszálgyökerek, ha láthatatlanul is, még mindig biztosítják az éltető kapcsolatot. Nem törölhetők ki lelkünk mélyéből a Békás, Szent Jakabtere, Borháncs, Nagy Szopor, Eperjes tere, Kövespad, Kölesföld, Brétfű, Nádas tere, Lomb, Gella, Tekintő, Szentgyörgy hegye, Bakamál, Vaskapu, Kullancsos, vagy a Melegvölgy, Kis és Nagy Morgó, Harmadvölgy, és más Kolozsvárkörnyéki tájegység elnevezése.

Emlékeink ébrentartására, valamint a honlap érdekesebbé, változatosabbá tétele céljából, felvettük a kapcsolatot Tatár Zoltán, nyugdíjas tanár, kolozsvári közíróval, akinek több kötete és számos más írását közölték Kolozsvártól az Egyesült Államokban, Svédországtól Kanadában megjelenő magyar nyelvű lapokban és folyóíratokban.

Felajálása folytán lehetőség nyílik arra, hogy honlapunkon rendszeresen közöljünk Tatár Zoltán írásaiból, amelyek a hóstáthoz, valamint az ifjúkori emlékei színteréhez kötődnek.

Jó olvasást és kellemes szórakozást.

Zágoni-Szabó István

Az oldalt grafikáját készítette Ilia Zsolt. Programozta Vadász-Sz. Huba. 2008-2009 | Lap tetejére