|| 2023. szeptember 24, vasárnap • Gellért napja van ||
Főoldal | Hóstát TV

Levelek


Fényképek
FényképekVideók:

Sóskút Hóstáti Szüreti Bál képekben - 2015
Tápiószele Hóstáti Szüreti Bál 2014
Tápiószele Hóstáti Szüreti Bál 2013
Trianoni megemlékezés, szaval Zágoni Szabó Sándor
Tápiószele - Hóstáti szüreti bál képekben
Szathmáry István: Országzászló
Karácsonyi fények Kolozsváron 2009


Tulajdonos: Zágoni-Szabó István
Email:


Legyen a kezdőlapom!

Az oldal tartalmának részben vagy egészben történő másolása csak a tulajdonos írásos beleegyezésével lehetséges!

Hídelvi szüret – jubileumi mulatság

BUTYKA ANNA

Megkapáltuk szőlőinket az idénre is… énekelték tízedik alkalommal a Hídelvi Kalandos Társulat szüreti bálján a csőszök. A társulat tagjai és minden meghívott a kerek évfordulóhoz híven ünnepelt. Az alig járni tudó apró csőszöktől kezdve, a házasulni készülőkig minden korosztály képviseltette magát a huszonegy pár között.
A hóstáti rendbéli kétszeri bemutatása után Török Gyöngyi, aki a gazdáné szerepében szólt az egybegyűltekhez, méltatta az elmúlt tíz évet: Szép lett volna, ha tíz év után ugyanazzal a csapattal lépünk fel, de gyermekeink életében a tíz év nagyon nagy idő, rengeteg változás történik. Azért, hogy mégis érezhető legyen a folytonosság, mi, férjemmel újra elvállaltuk a gazda pár szerepét, és a huszadik Kalandos szüreti bál gazdalistájára is már most feliratkozunk.
A szüreti bálok emléke sok szembe könnyet csalt, de a bál a folytatás reményében zajlott tovább.
A tízedik évforduló azért is különleges, mert az eddig két teremre osztott székház ez alaklommal nyílt meg a mulatni vágyók előtt egy nagy teremként. A termek összevonásának ötlete Török Sándor, a Hídelvi Kalandos Társulat elnökének fejéből pattant ki, aki az elmúlt tíz év alatt a legtöbbet tette azért, hogy a társulat és a székház a jelenlegi állapotába kerülhessen.
A táncot és az énekeket Vígh Ibolya, a Kolozsvári Magyar Opera énekese tanította meg a fiataloknak. A golyóstollak, kulcstartók, festett poharak, vázák mellett, zöldséges-gyümölcsös kosarat is lehetett nyerni, és a meglepetés-nyeremények sem maradtak el. A tombola fő nyereményei a kis- és nagykoronák. A hagyomány szerint, a nyertesek a bál utáni napon egy láda sörrel kell hogy kiváltsák nyereményüket. A tombolázás után a csőszök tortát kaptak előadásukért.
A hajnalig tartó mulatságon kicsik és nagyok együtt ropták a táncot.

Az oldalt grafikáját készítette Ilia Zsolt. Programozta Vadász-Sz. Huba. 2008-2009 | Lap tetejére